Squash/zucchini frallor

Häromdagen kom våran snälla granne över med en stoor egenodlat squash som jag idag har bakat bröd på. Har även fått morötter, rödbetor, haricotverts, sallad och igår kom hon även över med aroniabär. Allt egenodlat från deras trädgård, så mer närproducerat och ekologiskt kan det nog inte bli. Guld värt!
Har tidigare gjort morots, rödbets och zucchinifrallor på princip samma grundrecept, dock ändrart lite för varje gång och nu har jag fått till så det blir helt perfekt tycker jag. Mjuka, saftiga, nyttiga frallor som är neutrala i smaken och passar därför till det mesta! 
 
Recept för ca 6-7 frallor: (jag gjorde dubbel sats idag)
2 ägg
5 dl riven squash eller zucchini
1 tsk bikarbonat
1 1/4 dl bovetemjöl
1/2 dl hirsflingor (kan säkert bytas mot havregryn eller liknande om man inte har hemma)
2 tsk fiberhusk
2 msk havremjölk eller vanlig mjölk
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop rivna squashen med äggen och bikarbonaten i en bunke. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda runt tills det blivit en ganska lös, jämn smet. Klicka ut på bakplåtspapper och grädda ca 20 min i mitten av ugnen. 
Fick besök av Maria under eftermiddagen, så då passade jag på att bjuda på dom nybakta frallorna med currytonfiskröra till. Lite blåbärschokladbollar och melon fick även göra frallorna sällskap. Smakade bra ihop med en kopp té efter en lång promenad i det härliga vädret.
 
Nu sover Malvina middag, så jag ska passa på att städa lite och börja förbereda maten. Gäller att vara effektiv dom små stunderna hon sover nu förtiden ;)
 
Ha en trevlig kväll där ute! 

Kommentera här: