Godmorgon

1/2 normalstor riven zucchini
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
1 dl bovetemjöl
1/2 dl pofiber
2 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
Örtsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop zucchini, ägg och bakpulver. Tillsätt sedan kokosmjöl, bovetemjöl, mjölk och örtsalt. Blanda tillsist i fiberhusk och pofiber. Fukta händerna och forma till 4 runda frallor. Grädda ca 15-20 min.
Dom här frallorna är helt fria från gluten vilket gör att dom passar dom flesta magar.
För mjökfria: Byt ut mjölken mot havremjölk.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop zucchini, ägg och bakpulver. Tillsätt sedan kokosmjöl, bovetemjöl, mjölk och örtsalt. Blanda tillsist i fiberhusk och pofiber. Fukta händerna och forma till 4 runda frallor. Grädda ca 15-20 min.
Dom här frallorna är helt fria från gluten vilket gör att dom passar dom flesta magar.
För mjökfria: Byt ut mjölken mot havremjölk.
Slängde även ihop en laddning med kokos/bananmuffins som jag tänkte äta till mellanmål senare.

Här kommer receptet:
1 mosad banan
1 ägg
1/2 dl kokosmjöl
2 msk kokos
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller yoghurt
1,5 msk ekologisk kokosolja
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop kokosmjöl, kokos och bakpulver i en liten skål. Blanda i mosade bananen. Tillsätt ägg, mjölk/yoghurt och kokosoljan och blanda ihop till en jämn smet. Fördela i muffinsformar och grädda ca 20 min. Supergott till både frukost, mellanmål eller kvällsmål. Passar även bra som ett nyttigt alternativ till fikat. Jag äter mina med en klick kesokvarg (blandar ihop hälften keso med hälften kvarg) och toppar med bär & kokosflakes. Mums :)