Solros & Rödbetsfrallor

Blev så sugen på bröd när jag hade lagt mig igårkväll, så det första jag gjorde när jag vaknade imorse var att slänga ihop lite frukostbröd. Hade tänkt göra Zucchinifrallorna jag gjorde för ett tag sedan, men kände för att utveckla receptet lite. Hade köpt en påse med så fina ekologiska rödbetor igår, så det fick bli rödbetsfrallor. Och det var ett bra val, dom blev såå saftiga & goda :) Dessutom ger ju rödbetorna så fin färg med!
 

2 ägg
2 grovrivna färska rödbetor (ca 2 dl)
2 tsk bakpulver
1 dl bovetemjöl
2 msk kokosmjöl
3 msk havremjölk eller vanlig mjölk
1/2 dl pofiber
2 tsk fiberhusk
örtsalt
solroskärnor
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ägg, rivna rödbetorna och bakpulver i en bunke. Tillsätt bovetemjöl, kokosmjöl, mjölk och örtsalt. Blanda sist i pofiber och fiberhusk. Forma till 5 frallor och strö sedan över solroskärnorna. Grädda 15-20 min.

Kommentera här: