Bovete & kikärtslimpa med rivna morötter

Svirade ihop en ny brödvariant häromdagen, som nu tillhör en av favoriterna. Perfekt att ha i frysen som mellanmål till Malvina (och mig själv med förstås). Mättande och näringsrikt med ett lager kokosolja+tahini, bregott+gräddost eller avocado & ägg på.
Recept för 1 limpa:
1.5 dl kikärtsmjöl (alt. mandelmjöl, qouinoamjöl eller liknanade)
2 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk brödkryddor
2 stora finrivna morötter
2 ägg
1 äggvita
3.5 dl valfri mjölk (jag tog havre)
 
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa äggen fluffigt och vänd ner i dom torra ingredienserna tillsammans med mjölken och morötterna. Vispa tillsist äggvitan hårt och vänd ner.
Häll upp i en bakplåtspappersklädd avlång brödform och grädda ca 1 timma mitt i ugnen.
Ta ut, låt svalna och skär sedan i skivor. Förvara i frysen om den inte hinner ätas upp inom några dagar.
Gott att rosta!
 
*Det här receptet är helt fritt från mjölk, gluten, socker och nötter.
1 julia:

skriven

måste testas! kram på dig vännen<3

Svar: Det tycker jag :) Kram tillbaka!!<3
Bea Johansson

Kommentera här: