Mjuk Äppelkaka med kanel och valnötter
Igår slängde jag ihop en nyttig variant av äppelkaka som jag bjöd Marcus mormor och morfar på. Dom är nog aningen skeptiska till det här med bakverk utan socker, men jag själv tyckte den blev supergod. Mjuk och saftig med en mild sötma från banan och äpplen.

Recept för en liten form (ca 4pers):
3 ägg
1 mosad banan
1 1/2 grovrivet, skalat äpple
1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl kokosmjöl
1 msk kokosolja
2 tsk kanel
Äppelskivor, valnötter och kanel att strö ovanpå
Mosa bananen och riv äpplena. Blanda sedan ihop med övriga ingredienser. Häll i en liten form som du innan smörjer med kokosolja och kokosmjöl (alt, smör o valfritt mjöl). Skiva valfri mängd äpplen och lägg ovanpå kakan, strö över lite kanel och hackade valnötter. Grädda sedan i mitten av ugnen ca 25-30 min. Ta ut och låt svalna. Ät som den är eller med keso,kesella eller grädde.

Det som blev kvar av kakan fick bli dagens frukost, med en stor klick kesokvarg (hälften keso+hälften kesella).
Näringsrik och mumsig kaka som passar lika bra till fika som till frukost, mellis eller kvällsmål!