äppelmos utan socker

Har som sagt plockat mängder med äpplen i helgen, så förutom äppelpajen jag gjorde tidigare idag har jag även gjort en stor sats äppelmos.
Resten av äpplena som är kvar ska jag skiva ner och frysa in i lagom stora påsar. Är så perfekt att bara ta upp sen till bakning, gröten osv
Jag gör alltid mitt äppelmos utan socker, och förvarar den därför i frysen eftersom den endast håller 4-5 dagar i kylkåp då. Men är ju bara att frysa in i lagom mängd, och sedan ta upp och tina när man blir sugen. Fryste även in i små iskuber med mos till Malvina. 
 
Skiva äpplena i bitar och lägg i en stor gryta. Tillsätt sedan 1.5 dl vatten per 1 kg äpplen. Jag kokade på 3 kg äpplen och hade då i knappt 5 dl. Koka ihop tills äpplena blir mjuka och rör hela tiden runt så dom blir mosiga. Jag tog sedan stavmixern och mixade på slutet så den blev helt slät. Låt svalna och fördela sedan i fryspåsar eller burkar.
1 Marina :

skriven

Hej ! Åh hemkokt äppelmos utan socker är ju supergott :D kokat både äppel och päron mos till Othilia :) ha det bra så ses vi vid lunch :) kram

Svar: Hej! Ja det är supergott, har precis ätit tillsammans med keso och frön nu till kvällsmat, mums! Tack för idag :) Kram
Bea Johansson

Kommentera här: