Ugnsbakad äpple&kanelgröt med krämig vaniljkeso
Godmorgon!
Då var det måndag och ny vecka igen. Helgerna går lika fort som veckorna, och det känns som det ständigt är måndag och fredag tycker jag.
Idag börjades morgonen med ugnsbakad gröt, denna gång med smak av äpple och kanel.
Har kommit in i en riktig gröt period nu känner jag, och varierar oftast mellan mjölkkokt, äggkokt och ugnsbakad gröt med olika tillbehör. Älskar att variera frukostarna även om dom i grund och botten är samma.

Gröten gjordes på:
1/2 dl havregryn
1 ägg
1 dl mjölk
1 äpple
kanel
Vaniljkeson görs på ca 1 dl keso, 1 dl turkisk yoghurtoch några nypor äkta vaniljpulver.
Blanda ihop havregryn, ägg och mjölk och fyll en portionsugnsform. Skiva ett äpple i skivor och fördela i grötsmeten. Strö över önskad mängd kanel och grädda på 200 grader i ca 15-20 min.
Servera ljummen tillsammans med den krämig vaniljkeson.

Idag blir våran Malvina redan 8 månader. Min lilla bebis är snart stora tjejen. Vart har tiden tagit vägen? Finns inget bättre än att vara mamma iallfall, den saken är säker ♥

Hoppas ni får en bra start på nya veckan där ute!
Kram på er.
skriven
Så fin bild på er <3