Paj på kikärtsbotten
Gokväll!
Idag blev det köttfärs&kantarellpaj till middag, på en botten gjord av kikärtor. Låter kanske skumt, men blir så extremt gott! Smakar inte alls kikärtor, och det blir ett väldigt proteinrikt och nyttigt alternativ till vanlig pajdeg.
Har gjort den här pajbotten i smyg dom senaste gångerna jag gjort paj, och sambon som egentligen hatar kikärtor har inte märkt någonting. Däremot påpekade han att tacopajen jag gjorde i helgen var extra krämig och god ;) haha! Kläckte idag ur mig nyheten till honom och han hade aldrig kunnat gissa att det var kikärtor, utan har trott att det är vanlig pajdeg hela tiden!
Så jag måste bara dela med mig av detta underbara, enkla receptet, som jag sett blivit väldigt vanligt bland många hälsobloggar på senaste.

Pajbotten:
3 dl kokta kikärtor
2 msk kokosolja
3 msk bovetemjöl (eller valfritt annat mjöl)
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ihop allt till en deg i matberedare. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och täck en pajform. Förgrädda pajskalet i ca 15-20 min.
Pajen består sedan av 500g nötfärs och ca 200-300g kantareller som stekts ihop med örtsalt, chilipeppar, svartpeppar, vitpeppar och cayennepeppar. När det var färdigstekt blandade jag i 2 dl creme fraishe 34% och hällde sedan allt i pajbotten. Toppade med skivade tomater, riven ost och grovmalen svartpeppar och gräddade sedan ca 20 min till.
Hoppas ni vågar testa, tror inte ni kommer bli besvikna :)
Trevlig kväll på er!