hallon & blåbärspajer

Det är fredag och Carro och jag passade åter igen på att lyxa till med finfrukost på jobbet. Våran nya helglyx. Förra veckan blev det ugnsbakad gröt med banan & kesella mjukglass, idag blev det hallon & blåbärspaj med havre & valnötssmuldeg samt kesella med smak av äkta vanilj. Gott!!
För 2 portionsformar:
3-4 dl frysta hallon & blåbär
+ lite kokosmjöl
 
1 banan
1 äggvita
1/2 dl krossade valnötter
1/2 dl havregryn
2/3 dl havrekärnor (går att byta mot havregryn)
 
1 burk kesella blandat med 1/2 tsk vaniljpulver
 
Fyll 2 formar med bären. Strö över lite kokosmjöl som binder vätskan.
Mosa ihop banan med äggvitan och blanda ihop med valnötterna, havregrynen och havrekärnorna.
Grädda ca 15-20 min på 175 grader, tills smultronen fått färg och stelnat.
Servera tillsammans med vanilj kesellan! 
 
Passar lika bra till frukost som till fika eller efterrätt!