teff & Hirsgrynsgröt

Heej!
 
Har ni testat Teffmjöl? 
Det är ett sädesslag som framförallt odlas i Etiopien. Fröna, som mals till ett mjöl har högt näringsvärde och innehåller bla. järn och kalcium. 
 
Jag köpte hem Teffmjöl för första gången häromveckan och har hittills hunnit baka några plåtar fröknäcke med det som blev super! - Recept kommer ☺
 
Imorse testade jag att göra Teff & Hirsgrynsgröt, det blev riktigt gott enligt min smak!
För 1 portion:
 
1/2 dl Teffmjöl
1/2 dl hirsflingor  (eller havregryn)
2 dl vatten (ev lite extra)
1 mosad banan
1 ägg
1 nypa vaniljpulver 
 
Koka upp Teffmjöl,  hirsflingor och vatten. Låt koka ihop någon minut och ha ev. i lite mer vatten om det behövs.
Tillsätt på slutet mosade bananen,ägget och vaniljpulvret och rör om hela tiden tills gröten är färdig (ca 1/2 min).
 
Servera förslagsvis med hallon,mandel, fikon och havremjölk 👌😋
 
Näringsrik,mättande och framförallt God start på dagen!☺
 
/Bea