chokladiga snickers med chili-touch
Halloj! ❤
Här kommer ett litet gottis-tips för alla er som gillar mörk choklad,jordnötssmör och lite hetta!
Trollade ihop ett gäng snickers igår och testade att använda nya jordnötssmöret med chili.
Det satte lite extra sting och gifte sig bra ihop med den riktigt mörka chokladen.
Här kommer receptet:

Bottenlagret:
2 dl cashewnötter (gärna blötlagda några timmar)
1 dl solrosfrön (gärna blötlagda några timmar)
10 dadlar
2 msk kakao
2-3 msk vatten
Mellanlagret:
1 1/2 dl jordnötssmör med chili (eller vanlig)
2 dl havregryn
1/2 dl kokosolja
2 msk honung
Översta lagret:
1 1/2 dl kakao
3/4 dl kokosolja
3/4 dl vatten
1 msk honung ( jag gillar när chokladen är riktigt riktigt mörk och nästan bitter, så jag kan rekommendera 3 msk om man vill ha den något mildare)
Mixa förar ihop ingredienserna till Bottenlagret och bred ut i en bakplåtspapperklädd form.
Mixa sedan ingredienserna till Mellanlagret och bred ut över Botten.
Smält kokosoljan till översta lagret och mixa ihop med övriga ingredienser.
Bred chokladsmeten över jordnötslagret och ställ in i frysen en stund.
Ta fram,skär i bitar och förvara sedan i frysen.
Ät dom gärna aningen frusna, då är dom som godast tycker jag! 😊
Dom blir rätt så starka av all kakao och chili, så har man känslig mage rekommenderas dessa inte.. annars tycker jag ni ska testa 😋😋👌
Kram och trevlig smakfull helg😘
/Bea