sötpotatisvåfflor

För ett tag sedan gjorde jag och Carro sötpotatisvåfflor som lördagsfrukost. Dom blev såå goda och jag har gjort dom flera gånger! Sötpotatisen samt lite banan ger en naturligt söt smak till våfflorna.
Här kommer recept för 6-8 våfflor:
Ca 120 g kokt sötpotatis
3 ägg
1/2 banan
1.5 dl havre eller mandelmjölk 
1/2 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl (Mixade havregryn)
2.5 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver 
1 nypa vaniljpulver
 
Mixa ihop kokt, kall sötpotatis med banan, valfri mjölk, och ägg.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop alltsammans. Låt svälla ihop några minuter.
Smörj våffeljärn med kokosolja eller smör.
Servera tillsammans med kesella/turkisk yoghurt/ grädde & bär/frukt.
 
Våfflorna är naturligt gluten och mjölkfria!

Kommentera här: