Rostbröd, gluten & mjölkfritt
Häromdagen bakade jag detta brödet för 2a gången på en vecka. Jag är helt kär. Ett ljust formbröd utan vitt mjöl, socker eller minsta tillsatser.
Proteinrikt och fiberrikt, saftigt och gudomligt gott.
Detta måste ni bara testa :)

Recept för 1 limpa:
12 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1/2 dl smält kokosolja
2 msk fiberhusk
1/2 msk bakpulver
1/2 msk bikarbonat
1 tsk örtsalt eller vanligt havssalt
Vispa äggen poröst. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner i äggsmeten tillsammans med den smälta kokosoljan.
Häll upp i en avlång bröd form och grädda ca 45-50 min på 175 grader.
Ta ut, låt svalna och skär i skivor.
Förvara det som inte går åt på en gång i frysen.
Goda att både rosta och att äta som dom är!
Förslagsvis med ett lager kokosolja + tahini eller bregott + smakrik ost.

Eller till soppan med ett lager kokosolja, kokt ägg och örtsalt på.

Testade även att göra toast på dom i helgen!

Sååå gott och mättar bra :)
P.S gillar man inte smaken av kokos, kan man byta kokosmjölet mot mer mandelmjöl och byta kokosoljan mot smält smör!
Ha en fin kväll :)
Kram Bea