mörk chokladtryffelkaka (gluten/mjölkfri)
Hej!
Till kalaset igår gjorde jag en chokladtårta/kladdkaka som var både gluten & mjölkfri, eftersom mamma är känslig mot båda delarna.
Det lyckades resultera i den goodaste chokladkaka jag ätit!! Perfekt konsistens. Krämig och riktigt chokladig.
Sådär som man alltid önskar att kladdkakan ska bli när man bakar men typ aldrig lyckas med,ni vet?
Att den dessutom blev både gluten, mjölkfri och inte innehåller så mycket socker är ju bara ett plus!

Här kommer receptet, som är ifrån Kung Markatta:
4 ägg
200g mörk choklad (70%)
1/2 dl kokosolja
3 msk rårörsocker
2 dl mandelmjöl
Vispa äggen och rårörsockret fluffigt.
Smält chokladen över vattenbad tillsammans med kokosoljan. Vänd ner chokladen och mandelmjölet i äggsmeten.
Smörj en rund springform, (ca 20cm/diameter) och häll i smeten.
Grädda ca 6-8 minuter på 200 grader.
Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Ta ut och låt svalna.
Ställ den gärna i kylen några timmar eller över natten så den får stå till sig ordentligt, då tycker jag kladdkakor blir som godast!
Ät och Njut tillsamman med lättvispad grädde !
( Eller kokosgrädde / sojagrädde för helt mjölkfritt alternativ )

skriven
Ja men jisses vad good den blev. Tack snälla söta för att du är så omtänksam <3