apelsinchokladtryfflar (godaste någonsin!!)

Gokväll!
 
Tänkte ni skulle få ta del av apelsinchokladtryfflarna jag bakade i fredags....som blev så otroligt goda att dom redan ligger på topplistan bland mina favoritgodsaker!!
 
Nämnde jag att dom dessutom är fyllda med näring? Och att huvudingrediensen är svarta bönor? Det är nämligen dom som bidrar med den goda krämigheten till dessa tryfflar!
 
Inspirationen fick jag i senaste numret av Icas Buffé tidning, som i detta nummer hade veggo, naturlig mat och inspirerande hälsobloggar som fokus. Tummen upp till Ica! 
 
Dock ändrar jag mer än sällan om lite när jag hittar ett recept, så här kommer min version på något som lyckades bli dom godaste chokladtryfflarna någonsin:
400 gram kokta svarta bönor (nästan 2 normalstora tetrapack)
8 dadlar (är dom torkade så blötlägg 1 timme, använder du färska är de bara att köra på)
1/2 msk honung
1.25 dl kakao
1 msk kokosolja
2 msk kallt kaffe
Rivet skal från 1 1/2 apelsin
 
ca 100-150g Mörk choklad att rulla dom i, jag använde 85%ig.
Rivet apelsinskal att strö över
 
Mixa alltsammans till en slät smet i matberedare. Stanna några gånger då och då och rör ner smet som åkt upp på kanterna. Mixa lite till. Ställ in i kylen ett par timmar och rulla sedan till bollar.
Doppa i smält mörk choklad och strö över lite rivet apelsinskal.
Ställ i kylen en liten stund, ät och njuut!!
 
Om du lyckas få några tryfflar kvar, förvara dom i en burk i kyl eller frys.. ;)
 
P.S. vill du ha tryfflarna sötare, mixa ner ett par extra dadlar eller lite mer honung!

Kommentera här: