Mandellimpa med gojibär

Idag bakade jag godaste brödet på länge.
Med den söta smaken från gojibären blir det som en blandning mellan matbröd & fikabröd.
Underbart gott med sältan från jordnötssmör eller tahini som pålägg. 
*Brödet är både gluten och mjölkfritt. 
 
Recept för 1 limpa:
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl rismjöl
1 1/2 dl boveteflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
3/4 dl gojibär
2 msk chiafrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
 
2 msk honung
5 dl valfri mjölk (jag tog havre)
1 ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda iihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan dom blöta.
Blanda väl och häll sedan i en bakplåtspappersklädd avlång brödform. Strö över lite frön & gojibär.
Grädda ca 60-65 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna. 
Till mellanmålet tidigare idag med ett lager tahini, kokosolja och kakaonibs.
.. och till kvällsfikat med tahini, kokosolja och skivad banan. Gudagott!
Turkisk yoghurt med bourbon vanilj, hackat äpple, banan, gojibär, kakaonibs, kokosflakes och en stor kopp te därtill. Älskade kvällsfika.
 
Nu kommer man somna gott :) 
Nattinatti !

Kommentera här: