Äppelpajsbakelser

Ännu en frukostfavorit, äppelpajsbakelser. Det här är verkligen något som passar till alla tillfällen! Frukost, mellanmål, kvällsmål, fika, dessert, picknicken.. you name it! Lika gott både ljummen som kall.
 

För 2 stycken:
 
4 msk havregryn
4 msk havremjöl
1 mosad banan
4 msk havremjölk eller vanlig mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
 
Fyllning:
2 msk ekologiskt jordnötssmör
1 äpple
 
Mixa 4 msk havregryn i matberedaren så det blir till ett mjöl. Blanda samman alla ingredienser till smeten.
Det blir en ganska lös smet. Bred ut hälften av smeten till två runda formar på ett bakplåtspappar. Mixa samman jordnötssmör och äpplet och klicka över smeten. Bred över resten av smeten över jordnötsochäppel fyllningen så det täcker. Grädda i 200 grader i ca 15 min. Servera med kesella eller kesokvarg, eller ät bara som dom är.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: