Fröknäcke med hirs
Kom på att jag glömt lägga upp recept på fröknäckebrödet jag gjorde förra veckan. Har tidigare lagt upp ett liknanade recept, men det här var det godaste fröknäcket jag gjort hitills. Det var min mamma som tipsade om att det blev gott att byta ut lite av mjölet mot hirs, och det blev det verkligen. Blev fylligare och krispigare på något sätt. Gott att äta bara som det är, men även med jordnötssmör, kokosolja, keso eller brieost på. Eller vad man nu föredrar bäst på mackan :)
Här kommer receptet:
1 dl bovetemjöl
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl hirsflingor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
3 dl kokande vatten
1/2 dl olivolja
1 msk torkad rosmarin
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll på kokande vatten och olivolja och blanda i en bunke. Det blir en ganska lös smet. Bred ut smeten med en sked på ett bakplåtspapper och grädda sedan i mitten av ugnen ca60-70 min. Låt svalna och bryt sedan i bitar.
skriven
Vad duktig du är, detta ser fenomenalt gott ut! JAG LÄNGTAR TILL KOKBOKEN KOMMER UT!