Världens godaste snickers
Första lagret: chokladbrowniebotten:
3 dl valnötter (gärna blötlagda över natten, då blir kakan mer lättsmält)
1 dl havregryn
15 urkärnade dadlar
1 dl ekologisk kakao
1 tsk äkta vaniljpulver
någon sked vatten om det behövs
Kör valnötter o havregryn i matberedare. Blanda i kakao,vanilj och dadlarna. Mixa samman degen tills blandningen börjar hålla ihop. Tillsätt lite vatten om den blir allt för tjock. Lägg bakplåtspapper i en form och tryck ut degen till lagon tjocklek.Ca 15*20cm. Ställ in i frysen.
Jordnötslager:
3 dl havregryn
2 dl ekologiskt jordnötssmör
1/2 dl flytande honung
1 dl kokosolja
Kör havregryn i matberedaren tills det nästan blir som ett mjöl. Smält kokosoljan över vattenbad, blanda i det och resten av ingridienserna med havregrynen. Mixa samman. Bred smeten över browniebotten och ställ in i frysen igen.
Chokladglasyr:
1/2 dl honung
2/3 dl kokosolja (smält över vattenbad)
1 dl kakao
4 urkärnade dadlar
Mixa samman alla ingridienser och bred sedan över jordnötslagret. In i frysen tills det stelnat och skär sedan i lagom stora bitar. Ät och njut! Förvara sedan resten i frysen och ät när dom är alldeles kalla och nyupptagna, då är dom som godast! :)
Har säkert ätit minst tio stycken idag till mellanmål och som kvällsgottis framför tvn. Med massa grädde, blåbär och lite fikonbollar till dessutom! Finns liksom inget stopp i mig när det gäller dessa godsaker..
Ni undrar säkert hur jag hinner äta upp allt jag bakar, men det har en försvinnande åtgång här hemma. Får såklart fikagäster då och då, men sen får ni ju inte glömma bort att jag är en glupsk, ständigt hungrig, ammande kvinna också! ;) haha..
Nej ni, nu är det sovdags. Mina två hjärtan har som vanligt somnat ifrån kvällspigga mig, så nu ska jag göra dom sällskap.
Godnatt mina vänner!