Vaniljpulver och chiafrön

Hej!
 
Jag har fått många frågor om vaniljpulvret och chiafröna jag använder. Vilka märken det är, vart man får tag på dom båda, vad chiafrön är för något osv, Så tänkte att jag skulle skriva ett par rader om dom båda.
 
Jag köper både vaniljpulvret och chiafröna på ica, men det finns även att köpa i dom flesta större mataffärer. Vaniljpulvret brukar man finna bland bakgrejerna, och chiafröna bland fröer och dyl. 
 
Dessa två är det jag använder:
 
Vaniljpulvret består av 100% ekologisk mald bourbon vaniljstång. Det är alltså 100% äkta vaniljpulver och inget annat. Använder det nästan dagligen som smaksättning i frukostar, bakverk, desserter osv. Finns även i flera olika märken, som tex. Kung Markatta. Men jag har bara testat denna och tycker det är jätte bra. 
 
Chiafröna använder jag framförallt mycket till mina chiapuddingfrukostar, men fröna är även utmärkta att toppa salladen med, ha i bröd, i gröten, på müslin osv. Chiafrön innehåller mycket proteiner, är väldigt fiberrika, och innehåller höga halter av antioxidanter, C-vitamin och kalium. Dom innehåller dessutom mer kalcium än mjölk mer järn än spenat och mer omega-3 än lax.  Ett riktigt SUPER-frö alltså! 
 
Hoppas ni fick svar på lite som ni undrat iallfall :)
Kram Bea